Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 8 dec 2016 / 17:45 uur

Donuts als ontbijt? Met dit gezonde recept kan het

Zie jij het wel voor je, een lekker kommetje minidonuts als ontbijt? Niet elk type donut hoeft per definitie een bron van vetten en suikers te zijn. Dat bewijzen deze oergezonde ontbijtdonuts.

Donuts zonder schuldgevoel

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar deze minidonuts kun je zonder schuldgevoel als ontbijtje eten. Het blog So Beautifully Real is een foodblog voor en door veganisten en heeft hét perfecte recept uitgevonden om in de ochtend heerlijk te kunnen knabbelen aan gezonde donuts met wat melk erbij. Het recept is 100 procent veganistisch.

Het recept (voor twee ontbijtjes):

– 2 kopjes (gemalen) haver
– 1 kopje gemalen amandelen
– 1/2 kop dadelpasta
– 1 à 2 eetlepels ahornsiroop
– 1 tl vanillepoeder of -extract
– 1/2 tl kaneel
– 1/4 tl gemalen nootmuskaat
– een snufje zout
– een paar el water
– gesmolten veganistische chocolade en veganistische sprinkles
– plantaardige melk (naar keuze)

Zo doe je het

1. Doe de gemalen amandelen, de haver en de kruiden in een mengkom. Voeg er de dadelpasta en de ahornsiroop aan toe.
2. Kneed dit totdat je een deeg krijgt. (Voeg, indien nodig, enkele eetlepels water toe om het mengsel beter te binden.)
3. Stop het mengsel in kleine, siliconen donutvormpjes en laat 20 à 30 minuten rusten (buiten de koelkast).
4. Giet er gesmolten veganistische chocolade over. Zet het 5 minuten in de diepvries zodat de chocolade sneller hard wordt.
5. Serveer het eindresultaat in een kommetje met plantaardige melk en eventueel nog wat eetbare decoratie zoals kleurrijke vlokjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Donuts als ontbijt? Met dit gezonde recept kan het
Sluiten