Metro
Metro Eten & drinken 1 nov 2016 / 10:40 uur

Recept: Marokkaanse boekweitsalade

Pauline van Uit Paulines Keuken bracht onlangs haar derde kookboek – Feel Good Food – uit. Het boek staat vol met lekkere en makkelijke lichte recepten. Deze Marokkaanse boekweitsalade is daar een goed voorbeeld van.

Ingrediënten voor 4 personen
250 gr boekweit (korrels)
100 gr worteljulienne
00 gr granaatappelpitjes
120 gr kikkererwten (uit blik)
80 gr gedroogde abrikozen
50 gr gerookte amandelen
80 gr feta
Sap van een halve citroen
Flinke hand peterselie
1 theelepel Ras el hanout
1 theelepel komijn
0,5 theelepel chili
Olijfolie
Zout

1. Begin met het roosteren van de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze goed droog met een keukenpapiertje. Voeg een tl Ras el hanout, een snuf zout en een theelepel olijfolie toe en hussel het even door elkaar. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 20 – 25 minuten goudbruin en krokant.

3. Kook de boekweit in 8 tot 10 minuten gaar in 400 ml water met zout. Houd het goed in de gaten. De korrels moeten beetgaar, maar nog wel geheel intact zijn. Giet af en laat de gekookte boekweit goed uitlekken. Doe het in een kom.

4. Hak de gerookte amandelen grof, snijd de abrikozen in stukjes en hak de peterselie fijn. Voeg dit samen met de worteljulienne en de granaatappel pitjes bij de boekweitsalade.

5. Maak een dressing van het sap van een halve citroen, 3 el olijfolie en breng deze op smaak met de chili, de komijn en een snuf zout. Meng dit door de salade.

6. Garneer de boekweitsalade met de geroosterde kikkererwten en verkruimel er tenslotte wat feta overheen.

7. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: Marokkaanse boekweitsalade
Sluiten