Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 10 nov 2016 / 18:17 uur

Gaan we straks allemaal aan de kalettes?

Het zou zomaar dé groente van 2017 kunnen worden: de kalette kwam moeilijk van de grond, maar lijkt nu echt door te breken.

Kalettes zijn een natuurlijke hybride tussen spruitjes en boerenkool die in 2011 bekend werd onder de naam Flower Sprout. Hoewel een hybride vorm misschien niet zo smakelijk klinkt, heb je vast weleens een ananas-aardbei (oftewel een pineberry) in de schappen van de supermarkt gezien. liggen. Kalettes werden als eerste in het Verenigd Koninkrijk werd verbouwd en wordt inmiddels ook bij Nederlandse telers opgepakt.

Maar waarom een nieuwe groente? De bedenkers waren op zoek naar een nieuwe spruit, maar dan met een mildere smaak. De groente moest veelzijdig zijn én er aantrekkelijk uitzien. Na 15 jaar experimenteren ontstond Kalettes: een soort minikool met groene blaadjes en paarse strepen die je binnen vijf minuten gaar kookt (of wokt, of stoomt). Daarnaast bevat 100 gram kalettes de dubbele hoeveelheid vitamine B6 en twee keer de hoeveelheid vitamine C in vergelijking met gewone spruiten.

Supermarkt

Zoals het er nu naar uitziet, kun je kalettes binnenkort in de Nederlandse supermarkten verwachten en kun je ze krijgen tot en met maart. Wij zijn benieuwd!

https://www.instagram.com/p/BMg39T-BLBC/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaan we straks allemaal aan de kalettes?
Sluiten