Elselotte Smink
Elselotte Smink Eten & drinken 7 okt 2016 / 13:40 uur

Koffie met melk, maar dan anders: de ‘black latte’

Koffieliefhebbers opgelet! Na blauwe latte en koffie in een ijshoorntje is er nu een nieuwe trend op cafeïnegebied: de zwarte latte.

Stiekem is het niet eens écht koffie, de ‘black latte’ is namelijk gemaakt van soja en sesamzaad. Ook bevat het brouwsel geen cafeïne. Door het ontbreken van dierlijke melk is het een ideaal drankje voor veganisten.

Gestoomde melk

De ‘black latte’ is ontwikkeld door een koffiezaak in Melbourne en dankt zijn kleur aan de gestoomde sojamelk. In combinatie met het sesamzaad, pinda’s en amandelen heeft het nieuwe hippe drankje een heel bijzondere smaak – en dat kunnen wij ons wel voorstellen.

De eigenaar van de koffiezaak, Ben Luo, vertelt aan Urban Walkabout waarom ze de nieuwe koffiesoort creëerden: „We hoorden van steeds meer mensen in Australië dat zij op zoek waren naar een nieuwe, alternatieve drank.”

In Nederland is de nieuwe drankrage nog niet gespot, op Instagram floreert de zwarte latte al wel:

View this post on Instagram

-Black is a new white- . . #blacklatte #kabinetcoffee #kopikamikopiindonesia #moment #instapics #instadaily #instamoment #instalook #instafood #instalife #lifestyle

A post shared by Kabinet Coffee Co. (@kabinetcoffee) on

https://www.instagram.com/p/BC2i1pYFjaM/

View this post on Instagram

#blacklatte #awesomeweather #picoftheday #earlymorningstart #melbourne #brunch #afterairportpickup #dayschedule #whitemojo

A post shared by Jave Ng (@jave_ng) on

Zou jij deze nieuwe koffiesoort willen proeven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koffie met melk, maar dan anders: de ‘black latte’
Sluiten