Gina Pesulima
Gina Pesulima Eten & drinken 15 okt 2016

Het verhaal én de vrouw achter Clean Meals

Een gezonde leefstijl begint bij jezelf: door regelmatig te bewegen, voldoende te slapen én goed te eten. Maar in ons drukke bestaan lijkt dat (laatste) makkelijker gezegd dan gedaan. Of toch niet? Wij spraken Renee Vervoorn over haar Clean Meals, onze ‘eetredder in tijdnood’.

Allereerst: wat is Clean Meals precies?
‘Clean Meals zijn supergezonde, kant en klare maaltijden die door de unieke bereidingswijze (sous-vide) 2 weken lang houdbaar zijn in de koelkast zónder dat we er schadelijke e-nummers, conserveringsmiddelen en andere ‘troep’ aan hebben toegevoegd.

De maaltijden hebben de optimale verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vitamines en zijn zeer laag in calorieën.

Hierdoor kun je binnen no-time een razend gezonde, lekkere en ‘clean’ maaltijd op tafel zetten, zonder dat je daarvoor uren in de keuken hebt hoeven staan.’

Voor wie is Clean Meals?
‘Clean Meals is voor iedereen die zich bewust is van het feit dat gezond en light eten resulteert in lekkerder in je vel zitten; letterlijk én figuurlijk!’

Pure nieuwsgierigheid: waar komt jouw passie voor gezonde voeding vandaan?
‘Toen ik jaren geleden als gevolg van een stressvolle periode veel last van buikpijnen had, moest ik mijn lifestyle en voedingspatroon aanpassen. Met positief resultaat.

En omdat ik merk en zie dat gezonde voeding mij goed doet: ik heb bijvoorbeeld meer energie, mijn huid ziet er beter uit en ik voel me lekker in mijn vel (ik blijf slank!), wil ik mijn nieuwsgierigheid naar een gezonde levensstijl blijven voeden.’

Hoe ben je op het idee van Clean Meals gekomen?
‘Clean Meals is ontstaan uit de behoefte van de atleten en cliënten van mijn man Guy van der Reijden, eigenaar van de 3SIXTY5 Personal Training studio’s. Zijn cliënten hadden behoefte aan ondersteuning op gebied van voeding, want zagen door de bomen het bos niet meer. Bedoel: ‘wat is nou écht gezond?’

Door alle (tegenstrijdige) berichten in de media was het hen niet meer duidelijk wat wel en wat niet te eten. Ook hadden zij, net als velen, soms gewoon geen tijd (of zin) om na een lange drukke werkdag nog eens in de keuken iets ‘gezonds’ op tafel te toveren. Voor hen is Guy ready made maaltijden gaan ontwikkelen.

Dat bleek zo’n succes dat ik aan boord ben gestapt. En zo hebben we samen, met ons zeer loyale topteam, Clean Meals opgezet en uitgebouwd naar de huidige vorm. Een bedrijf dat gezonde maaltijden door heel Nederland levert.’

Waar halen jullie inspiratie vandaan voor de maaltijden?
‘Op basis van de juiste verhouding in macro nutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) creëren we verschillende maaltijden die onze visie onderstrepen. De maaltijden moeten hoog zijn in waardevolle stoffen en tegelijk laag zijn in calorieën. Daarna worden ze getest op smaak, houdbaarheid en populariteit.’

Oké, maar hoe gaat zo’n proces: heb je een testpanel?
‘Eerst creëren we de maaltijden. Daarna testen we ze, ook door het lab. En als alles perfect is, test een groep trouwe klanten en vrienden de maaltijden. Als iedereen vol lof is over de samenstelling en smaak gaan ze in productie. Het is een lang proces, want bij ons staat de ideale samenstelling voorop!’

Inmiddels zijn er 21 verschillende Clean Meals en 2 Clean Juices, wat zijn jouw favorieten?
‘Mijn persoonlijk favoriet is kabeljauw met ratatouille en rijst. Kabeljauw is een lekkere stevige vis en de ratatouille is heerlijk gekruid. Maar de nieuwe ginger chicken met broccoli en meergranen rijst eet ik ook graag. Ook de rijkgevulde kippensoep is te gek! En de veggie juice met rode biet geeft mij de nodige energie voor een work-out of als ik een middagdop heb.’

Wat kunnen we van Clean Meals in de (nabije) toekomst verwachten?
‘We werken sinds kort samen met de Body en Fit shop, de grootste online partij op gebied van sport en dieetvoeding. Naast warehousing en distributie, verkopen zij nu ook onze maaltijden. Een geweldige samenwerking omdat zij daarmee hun klanten kunnen voorzien in de behoefte van supergezonde en light kant en klaar maaltijden en wij ons bereik daarmee enorm kunnen vergroten.

Daarnaast zijn we bezig ons assortiment uit te breiden. Er komen nog meer mooie, lekkere, gezonde, clean en light producten aan!’

Je bestelt Clean Meals hier, maaltijden starten bij € 5,95. Als je vandaag bestelt, krijg je de volgende werkdag al vers en gekoeld geleverd!
In verband met de introductie van de nieuwe cold pressed juices geldt er momenteel een korting van 30%.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het verhaal én de vrouw achter Clean Meals
Sluiten