Gina Pesulima
Gina Pesulima Eten & drinken 19 okt 2016

Dit zijn dé steden voor de veganist

Met de opkomst van veganisten, presenteert Happy Cow (de website voor voor vegetariërs en veganisten, red) de top 3 steden waar je als veganist het best naartoe kunt gaan.

Want, er zijn echt wel food walhalla’s voor mensen die geen dierlijke producten eten.

1. Berlijn
De Duitse hoofdstad wordt ook wel ‘het veganistische Mekka van de wereld’ genoemd. Volgens Happy Cow serveren bijna alle horecagelegenheden minstens één veganistisch gerecht en er zijn meer dan vijftig volledig veganistische restaurants te vinden. En is het om de drie maanden tijd voor de The Green Market Berlin, een vegan lifestyle markt. In Berlijn moet je zijn!

Foto: The Green Market Berlin

2. New York
If I can make it here, I can make it anywhere... Zo dachten ook de honderden vega-restaurants die hun deuren openden in The Big Apple. In 2014 stond de teller op maar liefst 63 vegan only eetplekken, neem: Blossom, By Chef Chloe, Gingersnap’s Organic, en vandaag de dag (twee jaar later) blijft dat aantal toenemen. Waar schijf jij aan?

Foto: Gingersnap’s Organic

3. Portland
Deze parel aan de Amerikaanse westkust ademt eco, maar is alles behalve suf. Ga er heen voor de lekkerste koffie, de meest leuke conceptstores, de
unieke Portlands Farmers Market mét vegan producten, cool local crowd en een indrukwekkende kustlijn. Daarbij: Portland is onlangs uitgeroepen tot de meest leefbare stad van Amerika. Dit hebben de inwoners te danken aan het milieu- en familievriendelijke beleid! Portland is één grote Marqt.

Naar welke ‘vegan’ city reis jij af?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé steden voor de veganist
Sluiten