Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 1 sep 2016

Zou jij deze taart met dit bizarre ingrediënt eten?

Deze taart ziet er verdomd goed uit, maar of je hem lekker zult vinden, is een tweede. Het recept voor de enige echte ketchuptaart gaat viral en wij snappen wel waarom.

Gregory Nuttle uit het Amerikaanse Nevada vond het recept op de achterzijde van een ketchupfles en besloot het eens te proberen. Want ach, als ketchup óveral lekker bij is, dan zal het vast ook goed smaken in taartvorm. Hoewel Gregory louter veganistisch eet, besloot hij voor deze keer een uitzondering te maken.

Wie niet waagt, wie niet wint: Gregory ging aan de slag in de keuken en volgde het recept stap voor stap op. Hij legde het proces vast in drie (!) video’s, die hij op Reddit postte.

Het resultaat? „Niet slecht!”, aldus Gregory in de video. De taart krijgt door de ketchup iets pittigs en heeft volgens hem wel iets weg van een worteltaart.

Voor wie zelf aan de slag wilt gaan:

260 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1,5 theelepel kaneel
1 theelepel zuiveringszout
0.5 theelepel gemalen nootmuskaat
0.5 theelepel gemalen gember
120 ml tomatenketchup
120 ml water
1 eetlepel rode kleurstof
180 gram zachte boter
270 gram donkerbruine suiker
2 eieren

Voor het glazuur
170 gram zachte roomkaas
180 gram zachte boter
1 theelepel vanille-extract
800 gram suiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet vervolgens twee taartbodems in van ongeveer 23 centimeter en leg bakpapier op de bodem. Roer de bloem met het bakpoeder, kaneel, zout, nootmuskaat en gember in een kom. Mix in een andere kom de ketchup, het water en de rode kleurstof door elkaar.

Voeg boter en suiker bij elkaar en mix dit tot een gladde massa. Doe vervolgens de eieren, bloem en ketchup erdoorheen en mix op lage stand. Mix het daarna nog één minuut goed door elkaar, het liefst met een elektrische mixer. Verdeel dit beslag over de twee taartvormen en bak het dertig minuten in de oven. Belangrijk is om de taart vervolgens vijftien minuten te laten afkoelen.

Voor het glazuur mix je de roomkaas, de boter en vanille goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker toe. Het beste kun je dit doen met een mixer, mix het dan nog een paar minuten op de hoogste stand. Verdeel het glazuur over de twee taarten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zou jij deze taart met dit bizarre ingrediënt eten?
Sluiten