Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 5 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: nóg een reden om chocolade te eten

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers! Nieuw onderzoek suggereert dat er toch nóg een goede reden is om je guilty pleasure in stand te houden.

Hart versus chocolade

Onderzoekers van de Amerikaanse Heart Association hebben onderzoek gedaan naar de effecten van chocolade op ons lichaam, en met name op ons hart. Hiervoor heeft het team onderzoekers de eetgewoontes van 1100 volwassenen in de leeftijdscategorie van 18 tot 68 jaar twee jaar lang onder de loep genomen. Uit deze resultaten heeft het team een verband gevonden tussen de personen die dagelijks 100 mg chocolade eten en insulineresistentie en leverenzymen. Beiden worden gebruikt als indicatoren voor het bepalen van het risico op hartziekten. Conclusie: het onderzoek wijst uit dat personen die dagelijks (met mate) chocolade eten het hart gezond houden, schrijft Bustle.

Bovendien ontdekten de wetenschappers dat mensen die regelmatig chocolade eten fysiek actief zijn, opgeleid zijn, jong zijn en een lagere kans hebben op chronische gezondheidsproblemen dan personen die de snoepsoort niet eten. Eet smakelijk!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.