Metro
Metro Eten & drinken 6 sep 2016 / 06:50 uur

Recept: Salade met bloedsinaasappel en geitenkaas

De favoriete salade van Johanna Doberitz bevat áltijd een zuurtje, een zoetje, iets knisperig-krakends en een smaakbommetje. „Zoals geitenkaas."

Johanna Doberitz kampt met migraine eb om dat tegen te gaan, loopt ze hard. Een interview met haar lees je vandaag in de krant. Johanna: „Lunchen doe ik het liefst met een frisse salade, thuis op de bank op een mooi bord en voor op het werk in een plastic trommel."

Benodigdheden:
twee handen postelein
een halve avocado in stukjes gesneden
een bloedsinaasappel
50 gram geitenkaas in brokjes
mosterd
olijfolie
honing
Crema di balsamico
versgemalen peper
hennepzaad
walnoten

Zo maak je het:
Snij partjes uit de velletjes van de bloedsinaasappel. Maak een mosterdvinaigrette met de mosterd, olijfolie en honing. Serveer de postelein met avocado, partjes bloedsinaasappel en geitenkaas en maak af met mosterdvinaigrettede, balsamico, peper en eventueel nog wat hennepzaad en gehakte walnoten.

Eet smakelijk! En neem daarna nog een dubbele espresso met een stukje pure chocolade met sinaasappelzest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: Salade met bloedsinaasappel en geitenkaas
Sluiten