Evie Westland
Evie Westland Eten & drinken 21 sep 2016 / 09:00 uur

Instagramaccount neemt foodies op de hak

Fitgirls, gezondheidsgoeroes en foodies: je hoeft niet lang te zoeken of je vindt wel een Instagramaccount dat een gezonde levensstijl predikt.

Zo ook het account van de auteur Ella Mills, die onder de naam Deliciously Ella kookboeken schrijft en promoot.

View this post on Instagram

Monday smoothie 🙌🏻 Mango, spinach, cashews, ginger and almond milk 💥

A post shared by Deliciously Ella (@deliciouslyella) on

De Londense comédienne Bella Younger nam dit account als voorbeeld voor de hare: Deliciously Stella. Ook zij gebruikt de hashtags #eatclean en #fitgirl. Met als verschil dat Bella het stiekem allemaal een tikkeltje minder serieus meent.

Parodieaccount

Het parodieaccount neemt alles waar foodies en fitgirls voor staan op de hak. Zo fotografeert ze een ‘superfood salade’, maar dan met ‘super noedels’ en plaatst ze quotes als ‘I’m just a girl, standing in front of a salad, asking it to be a donut’ (naar dé beroemde quote van Julia Roberts in Notting Hill, red.).

View this post on Instagram

Can't wait to tuck into this delicious superfood salad. Super foods are so nourishing. How are you staying fit this Friday? #eatclean #gettheglow #superfood #salad #nourish #health #dream #love #friday #friyay #deliciouslystella

A post shared by Bella Younger (@deliciouslystella) on

Bella werkte voorheen voor een kookprogramma op televisie en deed research naar toekomstige koks. „Ik vond op Instagram zoveel bloggers die aan ‘clean eating’ deden”, zegt ze in gesprek met Daily Mail. „Ik dacht ondertussen alleen maar bij mezelf: hoe kunnen zó veel mensen eieren en avocado op een geroosterde boterham eten.”

Avocado en eieren

Ondertussen heeft Bella overigens ook al avocado met eieren op brood gefotografeerd. Meerdere keren zelfs. Maar dat doet ze wél op haar manier: bijvoorbeeld met Kinder surprise eieren of met de omeletsnoepjes van Haribo.

View this post on Instagram

Want to join me for brunch this Saturday and ask me questions about social media? Come along to @DandDLondon Summer School with @abouttimemag. Book your tickets here before they go! https://www.eventbrite.co.uk/e/how-to-crack-social-media-ddsummerschool-tickets-26482378507

A post shared by Bella Younger (@deliciouslystella) on

Het account staat bol van dit soort lollige inhakers op alle voedselhypes die het internet kent. Want natuurlijk is gezond eten soms belangrijk, maar je moet jezelf ook niet al te serieus nemen. En daar is Bella de beste in.

View this post on Instagram

Feel so #blessed to find an early crop of strawberries in the garden. What a perfect Sunday. How are you having fun in the sun? #eatclean #gettheglow #forage #5aday #sunday #berries #homegrown #callmecharliedimmock #health #wellness #sunny #love #chelseaflowershow #deliciouslystella

A post shared by Bella Younger (@deliciouslystella) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagramaccount neemt foodies op de hak
Sluiten