Evie Westland
Evie Westland Eten & drinken 11 sep 2016 / 10:30 uur

15 x groenten en fruit die niet biologisch hoeven

Kies jij bij het doen van boodschappen het liefst voor biologische producten of spaar je graag je portemonnee? Het is soms een lastige keuze. Want is biologisch nou echt beter, gezonder en lekkerder?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor biologisch eten kunt kiezen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor biologisch vlees, omdat de dieren een beter leven zouden leiden. Bij de keuze voor groente en fruit speelt biologisch ook een rol voor velen, omdat hierbij geen pesticiden of andere synthetische stoffen worden gebruikt.

https://www.instagram.com/p/BKNgYK0Afcb/

Clean 15

Maar moet je dan alles biologisch kopen? Volgens nieuwssite ATTN is het vooral bij groenten en fruit met een eetbare schil verstandig om biologisch te shoppen, mocht je dat willen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan aardbeien, appels en perziken. Toch is er ook een lijstje met producten die je volgens de nieuwssite net zo goed niet-biologisch kunt kopen, als het gaat om pesticiden en opgespoten middelen. Deze zogenaamde ‘Clean 15’ ziet er als volgt uit:

1. Avocado’s
2. Mais
3. Ananas
4. Kool
5. Doperwtjes
6. Ui
7. Asperges
8. Mango’s
9. Papaja’s
10. Kiwi’s
11. Aubergines
12. Suikermeloen
13. Grapefruit
14. Cantaloupe
15. Bloemkool

View this post on Instagram

S a t u r d a y Evening and a NEW BLOGPOST is up.💞🙌 What about Penne with Chanterelles, Tomato and Avocado for Dinner tonight?🍴🍝 No Problem, cause a Recipe for this super yummy, quick, delicious and even vegan Dish is now up on my Blog. Happy if you have a Look.✨ What was your Day all about? Did you enjoy September Sun? So in Love with the amazing Weather these Days.☀️❤️ Have a great Evening!💋 Xoxo #dinner #lunch #pasta #vegan #food

A post shared by Stefanie Anich ❣️ (@stefaniegoldmarie) on

Zo kun je wellicht weer wat geld sparen voor de aankopen die je liever wél biologisch koopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15 x groenten en fruit die niet biologisch hoeven
Sluiten