Metro
Metro Eten & drinken 30 aug 2016 / 12:10 uur

Zomers recept: frisse komkommer-gazpacho

Het ziet ernaar uit dat we nog een zomers zonnig weekje tegoed hebben. Zelf vind ik het heerlijk om op een zomerse dag een koude soep te eten, makkelijk te bereiden en lekker fris.

Het recept dat is deze week ga uitproberen is van Claartje van Foodness, een gazpacho met komkommer in plaats van tomaat.

Nodig voor 1 liter gazpacho:

1 ui
4 druppels tabasco
sap van twee limoenen
2 eetlepels azijn
1/2 liter groentebouillon
2 komkommers
1/2 courgette
2 bossen basilicum
150 gram rucola
peper en zout naar smaak
optioneel: munt en peterselie

Meng eerst de smaakmakers tot een pasta in een keukenmachine of blender: ui, tabasco, zout en peper, knoflook, limoensap en azijn. Voeg vervolgens de grorentebouillion, komkommers en courgette toe.

Mix 2 tot 5 minuten, afhankelijk van de kracht van je machine, tot je een grove gazpacho hebt. Ik vind het zelf wel lekker als gazpacho nog enigszins structuur heeft, dus ik ga liever niet door tot het een egale soep is. Maar dat is persoonlijk.

Extra pit?

Voeg de basilicum en rucola toe, voeg eventueel nog verse munt en/of peterselie toe voor extra smaak. Liever pittiger? Voeg extra tabasco toe. Mist het zuurtje? Extra limoen of azijn. Voilà!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomers recept: frisse komkommer-gazpacho
Sluiten