Metro
Metro Eten & drinken 2 aug 2016 / 08:20 uur

Recept: healthy cookie dough balletjes

Dit is hét nieuwe favoriete recept van Claartje Schröder van Foodness.nl: cookie dough balletjes. Volgens Claartje smaken de balletjes net als de stukjes cookie dough die je in het ijs van Ben & Jerry’s vindt.

Het aller beste van dit verhaal: het schijnt niet eens zo heel erg slecht voor je te zijn. De balletjes zijn dan ook op basis van kikkererwten en bevatten goede vetten en eiwitten. Genoeg reden om uit te proberen, toch?

Benodigdheden:
250 gram kikkererwten
3 eetlepels honing
3 eetlepels amandelpasta (of pindakaas)
1 vanillestokje
100 gram pure chocolade (+ 70%)

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Ik gebruikte kikkererwten uit blik, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken en die een nacht laten weken. Hoe dan ook: goed uit laten lekken! Als je dat niet doet wordt je beslag straks te nat, en dan kun je er geen balletjes van maken. Goed uit laten lekken dus, die kikkererwten, en eventueel nog droog deppen met een stuk keukenpapier.

Dikke pasta

Schraap de merg uit een vanillestokje. Doe de merg bij de kikkererwten. Voeg ook de honing en amandelboter of pindakaas toe. Meng alles met een staafmixer of doe het in de keukenmachine. Meng tot je een dikke pasta hebt zonder klontje.

Hak 50 gram van de chocola fijn met een scherp mes. Voeg de chocoladestukjes toe aan het deeg. Rol met je handen kleine balletjes van het deeg en leg ze op een schaal. Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer zodat de balletjes stijf worden.

Laagje chocolade

In principe zijn de balletjes nu klaar, maar je kunt ervoor kiezen ze nog te bedekken met een laagje chocola, waar je de overige 50 gram chocola voor nodig hebt. Smelt de overige 50 gram chocola au bain-marie. Dip de de balletjes een voor een in de chocolade en laat drogen op een vel bakpapier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: healthy cookie dough balletjes
Sluiten