Gina Pesulima
Gina Pesulima Eten & drinken 6 aug 2016

Deze oatmeal lattes zijn hét ultieme ontbijt

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag is, máár men kiest toch vaak voor een koffie als ochtendmaal. Lekker gemakkelijk: snel, on the go (lees: langer in bed blijven liggen). Maar goed nieuws, want Jessica Merchant (brein achter ‘How Sweet It Is’, red) introduceert de ‘oatmeal latte’: hét ultieme ontbijtje.

Voor iedere dag, te beginnen met ZONDAG!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 90 g havermout
  • 600 ml volle melk
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 (of 4) espressoshots
  • eventueel granola voor de afwerking

Zo maak je een overheerlijke ‘oatmeal latte’:

Kook de havermout en 360 ml melk in een pannetje. Voeg zout en kaneel toe. Ondertussen stoom of schuim je de rest van de melk (240 ml). Voeg zo’n 3/4de daarvan toe aan de havermout. Blijf roeren totdat de haver romig en milky is. Haal het pannetje van het vuur en roer de bruine suiker en het vanille-extract door het mengsel. Verdeel de havermout over twee grote mokken. Voeg daaraan de espresso toe en werk af met de rest van de gestoomde melk en een beetje granola bovenop. Smakelijk!

Gouden tip: je kan ook hazelnootsiroop of karamel toevoegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze oatmeal lattes zijn hét ultieme ontbijt
Sluiten