Elena van Doorn
Elena van Doorn Eten & drinken 2 aug 2016 / 11:33 uur

Bio-vlees te herleiden tot aan de boer met QR-code

Weten waar je eten vandaan komt; het is een trend die steeds meer mensen aanspreekt. Een Nederlands vleesbedrijf gaat nu een stapje verder door een QR-code toe te voegen, waarmee consumenten precies kunnen zien bij welke boer de koe rondgehuppeld heeft.

Het gaat in dit geval om biologisch vlees. Waar de consument er op dit moment maar vanuit moet gaan dat deze koe een beter leven heeft gehad, was dat tot voorheen nog niet na te gaan. Met deze vernieuwing van Commandeur Eko Vlees is de gehele keten in beeld gebracht, beweert het bedrijf.

Herkomst

Sommige supermarkten en leveranciers hebben al een soortgelijke QR-code op de verpakking staan van biologisch vlees. Echter, door de grootschalige verwerking, is het niet mogelijk om de herkomst van het vlees tot aan de boer te herleiden. Ook wordt bewerkt vlees, zoals gehakt, bij meerdere bedrijven gemengd, zodat de herkomst niet meer af te leiden is.

Op dit moment werkt de QR-code alleen voor biologisch rundvlees. Het bedrijf verwacht in de loop van het jaar varkens- en lamsvlees toe te voegen. Consumenten kunnen dan voedingswaardes, ingrediënten en recepten van het betreffende product inzien.

Rust

Commandeur Eko Vlees zegt een "gesloten keten in biologisch vlees" te hebben. Het bedrijf werkt samen met biologsche boeren die beweren een rustige omgeving voor de dieren te creëren, waarbij niet bij voorbaat antibiotica wordt toegediend en de dieren zonder stress worden geslacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bio-vlees te herleiden tot aan de boer met QR-code
Sluiten