Elselotte Smink
Elselotte Smink Eten & drinken 7 jul 2016 / 16:56 uur

Zó maak je thuis de perfecte zomercocktail

Wil je net als Carrie Bradshaw het liefst elke dag cocktails drinken, maar is je budget niet helemaal toereikend?

Metro Lifestyle sprak met Kevin Kroon, die onlangs de titel Bartender van het Jaar 2016 kreeg toegewezen. Kevin heeft cocktailtips voor je én een supermakkelijk receptje voor homemade alcoholische versnaperingen.

De 29-jarige bartender zit al tien jaar in het vak en er gaat geen dag voorbij zónder cocktails. Hij legt uit: „Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het verhaal achter de drankjes. Waar komt de alcohol vandaan? Wat is het verhaal? Dat probeer ik zoveel mogelijk te delen wanneer ik cocktails maak.”

Populair mixje

Kroon vertelt dat gin en whisky momenteel de populairste dranken zijn, zeker voor cocktails. „Naar rum wordt ook nog veel gevraagd. Stiekem is dat ook één van mijn favoriete dranken.”

De wedstrijd

Kroon is trots op zijn pas veroverde titel, die hij na zes jaar eindelijk wist te bemachtigen. Zijn geheim? „Oefenen, oefenen, oefenen. Ik ben eigenlijk de hele dag door bezig met cocktails!”

Hoe je zonder al die jaren ervaring een lekkere cocktail voorschotelt? Dit zijn Kroons tips:

  1. Gebruik genoeg ijs in de drankjes. Dit zorgt voor een koele en scherpe smaak.
  2. Elke cocktail heeft zijn eigen smaak, geef ze daarom ook een eigen stijl. Gebruik voor verschillende soorten andere glazen. Dit ziet er extra feestelijk uit. Om de versnapering helemaal op de perfecte temperatuur te serveren, leg je het glas van tevoren even in de vriezer.
  3. Vergeet de garnering van de glazen niet! Het ziet er leuk uit en helpt de smaak te balanceren. Gebruik hiervoor wél vers fruit.
  4. Vaak worden de schillen van citrusvruchten weggegooid. Zonde, want ze geven je cocktail meer geur en smaak. Laat de oliën uit de schil komen door een deel over het glas te strijken. Knijp vervolgens de randen van de schil samen en pers deze uit.
Zó maak je thuis de perfecte zomercocktail
Foto: Diageo World Class

Receptje

Met dit makkelijke recept kan je binnen één minuut heerlijke cocktails brouwen:

Mint Julep – vijf cocktails
Nodig: 50 milliliter Bulleit Bourbon (rum), 15 ml suikersiroop, 8 tot 10 verse muntblaadjes.
Zo maak je het: doe de munt en suikersiroop in een glas en stamp het goedje voorzichtig aan met een twistende beweging. Voeg de rum (en een flinke laag ijs!) toe en roer goed door. Garneer de cocktail met een takje munt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó maak je thuis de perfecte zomercocktail
Sluiten