Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 26 jul 2016 / 12:47 uur

Drinken we straks kakkerlakkenmelk?

Je zou er niet aan moeten denken, maar kakkerlakkenmelk zou volgens onderzoekers ontzettend gezond zijn. Het zit bomvol proteïnen: wel drie tot vier keer zoveel als koeienmelk.

Vergeet quinoa, acai, chiazaad en kokosolie: deze nieuwste superfoodontdekking heeft bizar veel gezondheidsvoordelen. Dat blijkt uit internationaal onderzoek dat gepubliceerd is in International Union of Crystallography. De ontdekking van deze vorm van melk wordt gezien als een doorbaak.

De kakkerlak ‘Diploptera punctata’ is de enige in zijn soort die daadwerkelijk kan baren. Om jongen te voeren, produceert deze kakkerlak een melkachtige substantie die wordt opgeslagen in de vorm van kristallen.

Eén kristal kan volgens onderzoeker Sanchari Banerjee gezien worden als een complete maaltijd, wat voedingsstoffen betreft. Zo vertelt hij aan The Times of India: „Een kristal bevat veel proteïnen, goede vetten en suikers. Het zou een fantastisch proteïnesupplement kunnen zijn.”

Kakkerlakken melken

Of we nu ook binnenkort pakken kakkerlakmelk in de supermarkt zullen treffen? Dat lijkt onwaarschijnlijk. Het is bijzonder lastig om een kakkerlak als het ware te melken en de kristallen in grotere hoeveelheden te produceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Drinken we straks kakkerlakkenmelk?
Sluiten