Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 9 jun 2016 / 13:55 uur

SlimCado: dé nieuwe (minder vette) avocado

Je hoeft het avocadofans niet te vertellen: deze groene vrucht is supervoedzaam, maar zit ook bomvol (goede) vetten. Een slanke avocado, zou het écht kunnen?

Met de helft minder vet dan een reguliere avocado, wint de SlimCado steeds meer terrein. De ‘healthy’ versie van de avocado werd uitgevonden in Florida en bevat meer vezels, is minder romig én bevat zestig procent minder vet dan zijn ‘normale’ broertje. Daarnaast is-ie ook een flink stuk groter: de SlimCado kan tot wel 33 centimeter lang worden en weegt gemiddeld zo’n anderhalve kilo.

Je zou denken dat de SlimCado genetisch gemodificeerd is, maar niets blijkt minder waar. Volgens Brooks Tropicals, de producent van de SlimCado, is de avocado een natuurlijk product. Volgens Wall Street Journal zou Brooks Tropical al verschillende aanvragen hebben gehad om de SllimCado naar Europa te halen.

Weinig smaak

Niet geheel onbelangrijk: de eerste recensies van de avocado zijn niet mals. Op verschillende forums en op social media wordt geklaagd over de smaak. De avocado zou vooral erg waterig en slijmerig aandoen. Zo schrijft de 22-jarige Corinne Zmoos op haar Instagramaccount: „Ik heb mij in mijn leven nog nooit zo bedrogen gevoeld door een avocado."

Zou jij ervoor gaan?

https://www.instagram.com/p/6yUC-NnWyE/

https://www.instagram.com/p/BA8DWmSL6WS/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SlimCado: dé nieuwe (minder vette) avocado
Sluiten