Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 30 jun 2016

Wordt rode wijn met vanille-ijs hét zomerdrankje?

Experimenteren met wijn kan nooit kwaad, dacht de chef van een restaurant in New York. Zijn recept van wijn en ijs haalt momenteel wereldwijd het nieuws. Gaan we deze zomer allemaal rode wijn met vanille-ijs drinken?

Het restaurant BHW in Brooklyn, New York heeft ‘red wine ice floats’ op de kaart gezet en dat laat wijnliefhebbers niet ongeroerd. Het recept is losjes geïnspireerd op Kalimotxo, een populaire mix uit Spanje van rode wijn en cola, eventueel afgetopt met ijs.

Bovendien is dit drankje héél makkelijk thuis te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een mousserende rode wijn (zoals Lambrusco), een paar bollen vanille-ijs en eventueel wat kersen ter decoratie. Ben je om?

https://www.instagram.com/p/BHQOfdejmk0/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wordt rode wijn met vanille-ijs hét zomerdrankje?
Sluiten