Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 7 jun 2016 / 16:20 uur

Is Kurkuma Latte hét nieuwe drankje?

Gezonde foodies als Gwyneth Paltrow zweren er al maanden bij: een ‘turmeric latte’, oftewel een kurkuma latte. Het drankje lijkt nu eindelijk bij het grote publiek door te breken.

De kurkuma latte blijkt een ware hit op Instagram. Het is niet alleen fotogeniek, maar het blijkt ook nog eens ongelooflijk voedzaam te zijn. Zo wordt het kruid kurkuma voor veel verschillende kwalen ingezet zoals griep en maagpijn.

De drank is gemaakt op basis van amandelmelk. Afhankelijk van welk recept je gebruikt (zoals deze van Rens Kroes, Goop of de Groene Meisjes), worden er ingrediënten als peper, kaneel, kurkuma, honing en gember toegevoegd.

View this post on Instagram

Popping up on café menus in Melbourne and Sydney is the turmeric latte • But should you really swap your morning coffee for a dose of the yellow stuff, or is this just another in a long line of passing health food fads? Read more on the #TOMjournal now. Link in profile. #Melbourne #Sydney #cafes

A post shared by TOM Organic (@tomorganic) on

https://www.instagram.com/p/BGWVraSIQkO/

View this post on Instagram

💛 The Golden Latte from @soscafe a turmeric based drink. If you're a fan of Strong Spices like Cinnamon and Turmeric you'll like it! I could only drink half and I usually love rich spices and flavours 🙆 . . #golden #latte #goldenlatte #coffee #melbourne #melbournefood #melbournecoffee #drink #taste #southyarra #milk #tumeric #spices. #breakfast #breaky #morning #foodie

A post shared by Melb Food & Wine Society 🍸 (@melbfoodwinesociety) on

View this post on Instagram

Jana here 😉 Had my first #goldenlatte at @serotonineatery a couple of months ago and loved it! Naturally, jumped at the chance to attend the launch of new @_goldengrind_! A pure, #vegan, #glutenfree blend of healing #tumeric, #cinnamon #ginger #blackpepper & "#magic"… #handcrafted with #love in #Melbourne, available online at www.goldengrind.com.au #bebliss #bepresent #begolden #iamgold #yum #yumglutenfree #intoapp #bloggerau #eat #food – photo from @_goldengrind_

A post shared by Gluten Free Australia, Olivia (@yumglutenfree) on

View this post on Instagram

So many reasons to smile at Golden Lattes from @serotonineatery The main ingredient is Turmeric which is known to have powerful anti-inflammatory effects and is a strong antioxidant plus they taste deeee-liscious 😋😋😋 📸 by @213apparel #goldenlatte #turmericlatte #foodismedicine #nutrition #smile #yum #golden #fitfoodrelaxretreat

A post shared by Fit Food Relax Retreat ~ Bali (@fit_food_relax_retreat) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is Kurkuma Latte hét nieuwe drankje?
Sluiten