Elselotte Smink
Elselotte Smink Eten & drinken 6 jun 2016 / 09:45 uur

Drie gezonde zomersnacks én hoe je ze verbrandt

Op zoek naar een lekker tussendoortje voor deze warme temperaturen? Voor deze summertreats, zijn maar drie ingrediënten nodig die je hoogstwaarschijnlijk gewoon in je keukenkastje hebt staan.

1. Chocolade-bananenijsjes (78 calorieën)

Nodig: één rijpe banaan, een handje chocoladestukjes, drie eetlepels vanille yoghurt en stokjes. Zo maak je het: snijd de banaan in kleine stukjes en prik de stokjes in deze bananenpartjes. Dip de bananenpartjes in de yoghurt en strooi wat chocoladestukjes over het geheel. Doe de bananenijsjes drie uur in de vriezer, en je lekkere snack is klaar.

2. Bevroren druivensnack (52 calorieën per 10 druiven)

Nodig: zo’n 40 rode druiven, een schaaltje Griekse Yoghurt, hennepzaad en tandenstokers. Zo maak je het: zorg voor een grote plank die je in de vriezer kunt doen. Snijd de druiven doormidden en prik ze op de tandenstokers. Dip de druiven vervolgens in de yoghurt, daarna in het hennepzaad. Stop de druiven voor 90 minuten in de vriezer voordat je ze gaat eten.

3. Watermeloen, aardbei en mintijsjes (41 calorieën per ijsje)

Nodig: vier schaaltjes met blokjes watermeloen, twaalf verse muntblaadjes, tien grote aardbeien voor in de blender voor zes ijsjes. Zo maak je het: stop de grote aardbeien, de stukken meloen en de muntblaadjes in de blender en laat het een glad geheel worden. Doe vervolgens de stukjes aardbei in de ijsvormen en vul ze voor de rest met het mengsel uit de blender. Doe de vormen drie uur in de vriezer.

Hier kan je de recepten van Popsugar nog even rustig nakijken.

Verbranden

Bonus: de calorieën van bovenstaande zomersnacks ben je al kwijt wanneer je de keuken hebt schoongemaakt! Metro Lifestyle ontdekte namelijk al eerder dat één uurtje koken goed is voor de verbranding van 136 calorieën. En wanneer je de afwas hebt gedaan ben je zo’n 160 calorieën kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie gezonde zomersnacks én hoe je ze verbrandt
Sluiten