Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 17 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Bizar: dit ding pompt je maag leeg na elke maaltijd

We kennen allemaal wel het gevoel nadat je nét iets te veel gegeten hebt. Je besluit soms je broeksknoop los te doen en fijn uit te buiken. In Amerika kun je binnenkort drastischere maatregelen nemen. Bizar!

Binnenkort wordt daar namelijk een apparaat op de markt gebracht waarmee je een derde van je maag kunt leegpompen na iedere maaltijd. Dinsdag werd de zogeheten AspireAssist goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Het agentschap ziet het technische snufje als de oplossing voor obesitas.

Pomp

Er bestaan natuurlijk al andere hulpmiddelen in de strijd tegen obesitas, maar omdat deze vaak duur of ingrijpend zijn, ging Aspire Bariatrics uit Pennsylvania op zoek naar een alternatief. Het bedrijf kwam op een tube die je laat inbrengen in je maag in combinatie met een extern pompsysteem, en gaf het ding de naam AspireAssist. Zo’n 30 procent van je maaginhoud zou je ermee kunnen verwijderen om de brij vervolgens door de wc te kunnen spoelen.

Bizar

Het klinkt ons ontzettend heftig in de oren, maar toch werd het apparaat in Amerika goedgekeurd. Uit testen zou namelijk zijn gebleken dat obesitaspatiënten na een jaar tot 12 procent van hun lichaamsgewicht waren verloren dankzij de AspireAssist.

Dit in tegenstelling tot een groep die alleen onder begeleiding van een diëtist probeerde af te vallen. Die verloor gemiddeld maar 3 procent van de lichaamskilo’s.

Niet voor iedereen

Een lichtpuntje: niet iedereen kan gelukkig zomaar aan het apparaat komen. De ontwikkelaars benadrukken dat hun nieuwe uitvinding enkel bedoeld is voor mensen met een BMI tussen de 35 en 50. Mensen met eetstoornissen en matig overgewicht mogen ‘m niet gebruiken.

Geen AspireAsset voor jou? Weet wanneer je genoeg gegeten hebt en prop niet die extra happen naar binnen als je vol zit. Genoeg is genoeg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bizar: dit ding pompt je maag leeg na elke maaltijd
Sluiten