Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 27 mei 2016

‘Populariteit van Instagram zorgt voor meer vegans’

Op Instagram passeren de meest perfecte food foto’s de revue en op veel ervan staat een vegan maaltje afgebeeld. Dit is van grote invloed: steeds meer mensen kiezen voor een veganistische lifestyle.

Tenminste, dat blijkt uit onderzoek dat in Engeland is uitgevoerd. In 2006 gingen daar ‘nog maar’ 150.000 mensen voor een plant-based dieet. Klinkt als redelijk veel, tot je hoort dat er vandaag de dag zo’n 542.000 in het land wonen. Dat betekent een toename van 350 procent.

Jong geleerd

Bijna de helft (42 procent) van deze vegans zijn tussen de 15 en 34 jaar oud, tegenover een schamele veertien procent die 65-plus is. The Guardian kwam tot de ontdekking dat er zelfs veertienjarigen zijn die producten als melk en vlees van hun voedingslijst schrappen.

Overgehaald

Deze generatie is de groep die zich op Instagram bevindt en daarom wordt gedacht dat het sociale medium de makkelijker beïnvloedbare jongeren sneller over de streep trekt om ook veganistisch te leven.

De 17-jarige Euan Reece is een van de vegans die door de krant is geïnterviewd. Hij is inderdaad overtuigd geraakt door het wereldwijde web. „Vooral social media speelt een grote rol”, zegt hij. „Op deze manier kon de veganistische lifestyle veel sneller worden verspreid dan voorheen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Populariteit van Instagram zorgt voor meer vegans’
Sluiten