Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 25 mei 2016 / 09:45 uur

Lunchtip: pannenkoekjes van kikkererwten

Heb je een simpele cracker met avocado nu wel een keer gezien, maar zijn je healthy lunchideeën op? Metro Lifestyle helpt je een eindje op weg.

De foodhype die social media lijkt te veroveren is de socca. Soc… wat? Het zijn pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten die afkomstig zijn uit de Provence.

Verschillende toppings

Traditioneel gezien worden de pannenkoeken gebakken in een houten oven op een koperen plaat en worden ze geserveerd met wat zwarte peper on the side. Je kunt ze echter ook wat spannender maken, bijvoorbeeld door ze te beleggen met schijfjes courgette, een dot guacamole of wat asperges.

Wil je direct de keuken induiken om de glutenvrije pannenkoekjes zelf te maken? Een kind kan de was doen: veel van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en bovendien vergt deze lunch niet veel moeite om te bereiden. Je leest het recept hier:

Benodigdheden

  • 1 kop kikkererwtenbloem
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels verse, fijngehakte rozemarijn
  • 1/2 fijngesneden ui
  • 4 tot 6 eetlepels olijfolie

Zo maak je ze

Doe alle ingrediënten in een grote beslagkom en roer het goed door tot er geen klontjes meer te bekennen zijn. Laat dan het beslag minstens een uur staan, zodat de olijfolie goed is opgenomen door het meel.

Heb je een oven bestendige pan? Giet het beslag dan hierin en bak de socca gedurende tien minuten in een voorverwamde oven van 200 graden. Een alternatief is om ‘m gewoon te bakken zoals een normale pannenkoek.

Bon appétit! Zie hieronder nog wat inspiratie hoe je de lekkernij kunt beleggen:

https://www.instagram.com/p/BFxE2nzHEb4/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lunchtip: pannenkoekjes van kikkererwten
Sluiten