Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 12 mei 2016 / 07:20 uur

Gaaf: man opent saladebar in rode telefooncel

Waar toeristische chocopastabars tot ergernis van veel Amsterdammers de hoofdstad overnemen, popt er in Londen juist een heel leuke, bescheiden foodtrend op: steeds meer kleine bedrijven openen zaken in rode telefooncellen.

Creatieve entrepreneurs krijgen de kans om de telefooncellen om te toveren tot een eigen business en daar mag van alles mee gedaan worden, zolang de iconische cel maar intact blijft. Het nieuwste concept is een saladebar.

Ben Spier opende vorige week zijn mini saladebar aan 43 Bloomsbury Square. Twee dagen per week is hij open om razend drukke forenzen te voorzien van een gezonde én betaalbare maaltijd.

Suikerspin

Dat telefooncellen niet meer echt de toekomst hebben sinds de komst van de mobiele telefoon, heeft dan ook zijn voordelen.

Inmiddels hebben er door het project van de Red Kiosk Company talloze telefooncellen een ander doel gekregen. Zo zijn er verschillende koffiebarretjes, souvenirwinkeltjes en een suikerspin-zaakje geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaaf: man opent saladebar in rode telefooncel
Sluiten