Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 20 mei 2016 / 09:29 uur

Dit bord absorbeert overtollig vet uit je maaltijd

Voor je neus staat een heerlijk maaltje. Maar plots zie je een laagje olie erop drijven en gelijk heb je neiging met een keukenpapiertje het overmatige vet eraf te deppen. Herkenbaar? Met dit bord is dat verleden tijd.

De zogeheten AbsorbPlate is een uitvinding van BBDO Bangkok en gezondheidsinstanties in Thailand. Niet geheel verrassend, want de overheid werkt er hard tegen het obesitasprobleem waar het land mee kampt.

Spons

Het normaal ogende bord zou tot zo’n zeven milliliter olie – ook wel dertig calorieën – uit iedere maaltijd zuigen die je erop serveert. Hoe dit mogelijk is? Volgens het promofilmpje heeft het bord een soort sponseffect door de vijfhonderd deukjes die erin zitten.

In de maak

Het bordje is nog in de conceptfase. Wanneer het op de markt komt, is nog niet bekend. Maar als het z’n beloftes waar kan maken, mag het wat ons betreft snel naar Nederland geïmporteerd worden!

https://www.youtube.com/watch?v=A75YCBz9wv0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit bord absorbeert overtollig vet uit je maaltijd
Sluiten