Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 25 apr 2016 / 13:44 uur

Wauw: zijn bietenlattes de nieuwe koffietrend?

Het is roze, warm en geeft je een opkikker wanneer je die nodig hebt: de bietenlatte. Ja, je leest en ziet het goed. Dit drankje belooft de nieuwe koffietrend te worden. Durf jij ’m aan?

Australische barista’s gaan al jaren de strijd met elkaar aan wat betreft de meest creatieve koffies en dit keer is het de variant met bietensap die de nieuwskoppen haalt. Er zijn al een paar cafés in het land die de roze drank op hun kaart hebben staan als de perfecte balans tussen koffie en superfood.

Work-out

Real Food Organic is een van de koffietentjes die de bietenlattes – gemaakt van koffie, amandelmelk en biologische bietenpoeder – serveert. „De koffie is rijk aan antioxidanten en is perfect na een intensieve work-out of aan het begin van een griepje”, schrijft het café op Facebook die de bietenkoffie maar al te graag met een dikke plak bietenbananenbrood serveert.

Stapje verder

Ook bij Matcha Mylkbar in Melbourne gaan de roze koffies als warme broodjes over de toonbank. Hier bereiden ze de lattes met versgeperste bietensap, verse gember en amandelmelk. Niet alleen deze drankjes zijn hot bij de bar, de paddenstoelenlatte staat bij hen op nummer twee.

Of het te drinken is, weten we niet. Maar de bietenlattes zien er in ieder geval heel gezellig uit. Zou jij ze drinken?

View this post on Instagram

Don't reckon Beetroot and banana go together? Come try out Beetroot banana bread and you will question everything you know about anything 🍌🍌🍌 even @newscomauhq have noticed us going crazy over this versatile veggie 😜 #organic #beetroot #realfood #realfoodorganic #news #health #healthy #natural #energy

A post shared by Real Food Organic Bar (@realfoodorganic) on

View this post on Instagram

Lattes for the health conscious, dairy free and delicious! Turmeric Almond, Vanilla Soy Matcha and our brand new Beetroot Ginger Latte on Almond! @the_silva_spoon #latte #latteart #turmericlatte #matchalatte #matcha #beetrootlatte #superfoodlatte #thesilvaspoon #silvaspoonteahouse #healthy #cottontree #sunshinecoast

A post shared by The Silva Spoon (@the_silva_spoon) on

View this post on Instagram

B E E T R O O T L A T T E ! 💗Koffeinfritt, laktosfritt, veganskt 💗 Låt er inte luras av namnet, såå gott och nyttigt! Vi kommer att ha detta på menyn inom kort! #beetroot #beetrootlatte #organic #elo #ekologiskt #dairyfree #sugarfree #vegan #superfood #eatclean #no #coffein #beautiful #pinky #rawsallad #mos #mallofscandinavia #veganfoodshare #lovefood #bestfood #healthy

A post shared by Raw Poké (@raw.poke) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw: zijn bietenlattes de nieuwe koffietrend?
Sluiten