Sophie Moerman
Sophie Moerman Eten & drinken 1 apr 2016 / 15:16 uur

Hoera! Dit is de gezondste manier om af te vallen

De zon komt weer tevoorschijn en voor veel vrouwen betekent dit dat het weer tijd is om in vorm te komen. Nu kun je de koolhydraten afzweren en aan de rauwe groenten gaan, maar volgens onderzoek kan afvallen veel makkelijker – en lekkerder!

Volgens maar liefst vijf onderzoeken aan de universteit van Harvard is het eten van Mediterraans eten dé manier om op langere termijn de kilo’s kwijt te raken. De onderzoekers volgden een groep van 998 deelnemers, die een jaar lang alleen maar pasta’s en ander Mediterraans eten tot zich nam. Wat bleek? De deelnemers verloren allen gewicht, tussen de drie en elf kilo.

Gezond

In het onderzoek werden ook andere diëten onder de loep genomen. Hoewel de deelnemers hetzelfde aantal kilo’s verloren met een koolhydraatarm dieet of met het ADA-dieet (een dieet speciaal voor diabetici), is de Mediterraanse keuken volgens de onderzoekers de gezondste manier om af te vallen.

Fruit en granen

Dit heeft onder meer te maken met de overvloed aan olijfolie, fruit en granen die in Zuid-Europa wordt gegeten. Het feit dat gemiddeld minder vlees en zuivel wordt genuttigd, is goed voor de lijn, maar ook voor de gezondheid: je hart, ogen en hersenen zijn ook gebaat bij een Mediterraans dieet.

Pizza!

En nee, dit betekent natuurlijk niet dat je je nu rond moet eten bij de plaatselijke pizzeria. Maar hé, als een gerenommeerde universiteit zegt dat je beter pasta kan eten dan droge sla, dan zijn wij niet te beroerd om dat advies op te volgen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoera! Dit is de gezondste manier om af te vallen
Sluiten