Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 25 apr 2016 / 16:52 uur

Deze knoflooksoort kun je wél eten voor je date

Wil je nog kans maken bij die date later op de avond, dan kun je beter niet een maaltijd naar binnenwerken waarbij de knoflookwalm je al van ver tegemoet komt. Maar dankzij de ‘nieuwe’, herboren knoflooksoort is deze regel verleden tijd.

Een culinair Italiaans koppel heeft drie jaar lang hun stinkende best gedaan om een looksoort te kunnen oogsten die net zo goed smaakt als de variant die we gewend zijn, maar de nare nasmaak in de ban doet. Hij staat bekend als de Aglione. Hij is wat milder van smaak en bijna helemaal geurloos.

Herintroductie

De herboren Aglione wordt ook wel de ‘kusknoflook’ genoemd door het duo Alessandro Guagni en Lorenzo Bianchi. Zij hopen dat hun mede-Italianen – die veel knoflook in hun gerechten gebruiken – deze soort kunnen waarderen. De Aglione werd bijna een halve eeuw voor het laatst in groten getale geproduceerd. „De smaak is erg goed en licht, dus we zagen de mogelijkheid om hem opnieuw te introduceren op de markt”, aldus Guagni tegenover The Guardian. „Het is een typisch voorbeeld van een Italiaans goed dat vergeten is.”

Dus gebruik je deze knoflook als smaakmaker, dan kun je prima een curry vol garlic eten voor je die man gaat versieren. Yummy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze knoflooksoort kun je wél eten voor je date
Sluiten