Moïra van Sas
Moïra van Sas Eten & drinken 4 mrt 2016 / 11:13 uur

Slank blijven? Begin vroeg met pindakaas eten

We weten allemaal dat pindakaas goed is voor de mentale gesteldheid: je wordt er immers dolgelukkig van. Maar wist je ook dat hoe eerder je begint met pindakaas, hoe minder de kans op overgewicht?

Uit een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers blijkt dat je vroeg moet beginnen met het eten van pindakaas. Kinderen die elke dag pinda’s of pindakaas eten als snack hebben namelijk een kleinere kans op overgewicht omdat ze minder vaak kiezen voor ongezonde tussendoortjes.

Lange termijn

Pinda’s geven je een vol, verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat je tussen de middag minder snel naar andere snacks grijpt. Het zorgt er op langere termijn dus voor dat je gewicht verliest en minder slechte eetgewoontes aanleert.

Dr. Craig Johnston van de Universiteit van Houston vindt dat de strijd tegen obesitas creatieve oplossingen als deze nodig heeft. Keiharde regimes hebben namelijk geen zin. Mensen moeten het gevoel hebben dat ze normaal kunnen eten en geen honger lijden, vindt hij. En daar kan pindakaas een steentje aan bijdragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slank blijven? Begin vroeg met pindakaas eten
Sluiten