Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 11 mrt 2016 / 09:20 uur

Om je vingers bij af te likken: de donut macaron

Begint jouw hart ook sneller te kloppen als je macarons hoort? Hou je vast, het kan nóg beter: een Franse patissier heeft donut macarons ontwikkeld.

François Payard is een meester in het verzinnen van bijzondere combinaties. Eerder kwam hij met ijsmacaron sandwiches, een uitvinding die al je zintuigen op scherp weet te zetten.

Een donut macaron is précies wat je denkt dat het is: de perfecte combinatie van de moddervette Amerikaanse donut en de elegante Franse macaron. De patissier heeft ze speciaal ontworpen voor ‘Nationale Macaron dag’, een feestdag die hij zelf in het leven heeft geroepen. Op 20 maart aanstaande wil hij niet alleen stilstaan bij het bestaan van de macaron, maar hij wil deze dag ook het goede doel steunen.

Strawberries & cream

Beetje jammer: deze heerlijke lekkernijen worden helaas alleen in New York verkocht in de zaken van François Payard. Vooralsnog heeft hij alleen de smaak ‘strawberries & cream’ ontwikkeld, maar inmiddels is er zoveel vraag naar, dat hij twijfelt om zijn imperium uit te breiden.

https://www.instagram.com/p/BCyctGDACRt/

https://www.instagram.com/p/BCqxJiZgCap/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Om je vingers bij af te likken: de donut macaron
Sluiten