Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 15 mrt 2016 / 14:39 uur

Met deze truc eet je 200 kcal minder per dag

Gewicht verliezen zonder jezelf uit te hongeren of uren te zwoegen in de sportschool? Het klinkt als een utopie, maar het is mogelijk om met bijzonder weinig inspanning 200 calorieën per dag te besparen.

Hoe dan? Nou, dat is heel simpel. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat door 1 procent meer water per dag te drinken, je calorie-inname afneemt. Drink je minstens zeven glazen per dag, dan zal je al snel zo’n tweehonderd calorieën besparen. Natuurlijk vliegen de kilo’s er niet direct af, maar op langere termijn kan het echt een verschil maken.

We weten allemaal inmiddels wel dat je zeker 1,5 liter per dag moet drinken. Toch lukt dat maar weinig mensen: 18.311 participanten werden voor het onderzoek, gepubliceerd in Journal of Human Nutrition and Dietetics, onderzocht op hun waterinname en wat bleek? Gemiddeld dronk men slechts 4,2 glazen water per dag. Die geringe inname werd gecompenseerd met suikerrijke frisdranken.

Vet, suiker en zout

Opmerkelijker was de groep mensen die gemiddeld drie glazen water per dag meer dronken. Deze groep bespaarde niet alleen ongeveer 200 calorieën per dag, maar kreeg ook nog eens veel meer verzadigd vet, suiker en zout binnen.

Dus, voortaan: trek? Eerst een glaasje water.

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze truc eet je 200 kcal minder per dag
Sluiten