Gina Pesulima
Gina Pesulima Eten & drinken 16 mrt 2016 / 19:52 uur

Gaat Tony’s Chocolonely een chocoladefabriek bouwen?

Willy Wonka in Amsterdam? Tony’s Chocolonely heeft in ieder geval serieuze plannen om de grootste chocoladefabriek van Nederland te bouwen mét een achtbaan. Alleen al bij het idee loopt het water ons in de mond.

Henk Jan Beltman (chief chocolate officer van Tony’s Chocolonely), wil graag een chocoladefabriek realiseren in de lasloods in Amsterdam-Noord. De fabriek leent zich niet alleen voor productiefaciliteit, het is ook de bedoeling dat er jaarlijks minstens 500.000 bezoekers komen. „Het moet de Heineken Experience voor chocolade worden. We willen zo transparant mogelijk zijn over de productie van onze chocolade. Onderdeel van de experience is een achtbaan die door de fabriek gaat”, aldus Beltman – in een interview met Tijdschrift voor Marketing, naar aanleiding van zijn nominatie voor de titel Marketeer of the Year 2016.

Droom

De ‘Henkie Honka’ van Nederland (zo wordt Henk Jan Beltman in de volksmond genoemd) wil dat de fabrieksdeuren over drie jaar opengaan.Wij verwachten dat het storm gaat lopen én dat er ter zijner tijd een dikke promotiecampagne gaat lopen. Allen op zoek naar de gouden wikkel(s).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gaat Tony’s Chocolonely een chocoladefabriek bouwen?
Sluiten