Andrea Peelen
Andrea Peelen Eten & drinken 2 mrt 2016 / 09:00 uur

Biologischer kan niet: kweek je eigen thee

Niet lang geleden hield iedereen zich bezig met een eigen moestuintje. Je eigen slakrop, radijsjes of komkommer: niets was te gek. Maar wie zegt dat groente het enige is dat je in je eigen vensterbank kan verbouwen?

Wat je nu ook kunt doen, is je eigen home made kopje thee maken. In het pakketje Grow Your Own Tea zit een kweeksetje waar als het goed is een theeplantje uit moet ontstaan. De zaadjes stop je in een porseleinen potje met de bijgeleverde potgrond (gemaakt van kokos, dus milieuvriendelijk), en voilá, na een paar weken ultieme verzorging en koestering heb je straks genoeg plantjes voor een eigen kopje thee.

Smaken

Er zijn drie smaken thee verkrijgbaar: munt-, kamille- of venkelthee. Als je nu zaait, dan kun je voor de zomer nog je eigen oogst binnenhalen. En dat allemaal voor een schamele 9,95 dat je betaalt voor het kweeksetje.

Snel beginnen maar dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Biologischer kan niet: kweek je eigen thee
Sluiten