Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 14 mrt 2016 / 17:42 uur

Bewaar hierom je aardappels niet in de koelkast

Frietjes, gebakken aardappeltjes, een ovenschotel: elke huishouden heeft wel een zak aardappels in huis. Maar de grote boosdoener van Neerlands geliefde aardappel kan weleens uit een heel koude hoek komen.

Het Britse Food Standards Agency schrijft dat we nooit onze aardappels in de koelkast moeten bewaren. Zo beschrijft de website dat wanneer aardappels in de koelkast liggen het zetmeel in de aardappel wordt omgezet in suiker. Wanneer je er vervolgens mee wilt koken, frituren of bakken worden deze suikers gecombineerd met aminozuur asparagine en dit samen produceert het chemische stofje acrylamide. Deze stof is volgens enkele onderzoeken mogelijk kankerverwekkend.

Houd je aardappelvrienden dus veilig in de zak op de plank of in het aanrechtkastje. Mocht je er een paar in de koelkast hebben liggen, haal ze eruit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewaar hierom je aardappels niet in de koelkast
Sluiten