Amber Benig
Amber Benig Eten & drinken 14 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

9 x Heerlijke leftover-tips

Een terrasje pakken, een hapje buiten de deur en nog even snel een broodje kopen op het station. Waarschijnlijk geef je maandelijks meer geld uit aan eten dan je denkt. Met deze handige leftover-tips houd je meer over aan het eind van de maand:

1. Zet een-persoonsportie opzij
Het is niet altijd even gemakkelijk om alleen voor jezelf te koken. Door een deel van je maal weg te zetten, voordat je gaat eten, houd je een maaltijd voor een andere dag over. Je hoeft niets weg te gooien en het bespaart geld!

2. Laat kruiden indrogen
Je brouwsel schreeuwt om verse kruiden, maar je komt niet onder die enorme bos groen uit. Laat deze voortaan indrogen in de magnetron (zie hier hoe), in plaats van bederven in je kast. Nu hoef je niet keer op keer voor die kruiden naar de winkel.

3. Tover pizza om in een panini
Koude pizza is zeker niet bij iedereen geliefd. Ook wanneer je dit opwarmt, smaakt het meestal niet zoals gehoopt. Dit betekent echter niet dat je deze weg moet gooien. Er zijn tientallen verschillende leftover pizzahacks. Bijvoorbeeld: verwijder de topping, plaats deze tussen twee boterhammen, grill deze voor een paar minuten et voìla.

4. Rangschikken
De plaatsing van je diner heeft een groter effect op de smaak dan je denkt. Wanneer je het in een ring op je bord plaatst, warmt het sneller op en smaakt het beter. Nu hoef je écht nooit meer iets weg te gooien.

5. Maak ijsblokjes van wijn
Wanneer je je in de uitzonderlijke situatie bevindt dat een fles wijn niet opgaat, kan je ijsblokjes maken van de inhoud. Hierdoor verwatert je favoriete alcoholische versnapering niet meer.

6. Bewaar gebakken spek voor een sandwich
Het spekje dat je voor je ontbijt had gebakken, past natuurlijk prima tussen je sandwich als lunch. Hetzelfde geldt uiteraard voor dat gebakken eitje.

7. Verander je overgebleven frietjes in rösti
Je zou zeggen dat opgewarmde patat niet te eten is, maar wanneer je hier wat kruiden, olie en ui aan toevoegt kan het prima door als rösti.

8. Maak toast van je macaroni
Wanneer je een deel van je overheerlijke pasta hebt laten staan, heb je een goede basis voor je volgende maal. Je kan het natuurlijk nogmaals opwarmen, maar met het risico dat het droog en rubberachtig wordt. Wat je ook kan doen, is er een mac and cheese grilled cheese van maken (ja, dit is écht een ding). Verspreid het over je toast, leg er een flinke hoop kaas op en verwarm dit een paar minuten. Cheese heaven!

9. Nacho’s
Wanneer je het echt niet meer weet, kan je van bijna alles nacho’s maken. Vlees, groenten, vis; het kan allemaal. Gooi het op je chips, voeg er wat kaas of saus en toe en je maal is compleet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
9 x Heerlijke leftover-tips
Sluiten