Andrea Peelen
Andrea Peelen Eten & drinken 20 mrt 2016 / 14:12 uur

7 x handige tips om geld te besparen bij Starbucks

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil wanneer je koffie bestelt bij de Starbucks, maar er zijn wel degelijk manieren om geld te besparen in het restaurant. Oké, veel rijker word je er niet van, maar elke cent is er weer één, toch?

Metro Lifestyle zet 7 handige bespaartips voor je op een rij.

Neem je eigen mok mee

Starbucks wil verspilling zoveel mogelijk beperken. Daarom geven ze elke keer korting aan klanten die een eigen mok meebrengen of een herbruikbare beker kopen in de winkel voor 1,50 euro. Dat scheelt namelijk weer papier, wat er weer voor zorgt dat minder bossen hoeven te worden gekapt.

De hoogte van de korting is afhankelijk van het filiaal waar jij je koffie of thee koopt.

Maak zelf een Iced Latte

Ga voor een dubbele espresso van 2,55 euro en zorg ervoor dat je een meeneembeker krijgt. Schenk vervolgens zelf melk bij de tafel waar ook suiker en siropen staan.

Drink je koffie tijdens Happy Hour

Op 15 t/m 22 mei kun je bijvoorbeeld tussen 3 en 5 uur ‘s middags een Frappuccino bestellen voor de helft van de prijs.

Deel een venti Frappuccino

Bespaar een paar euro’tjes door één venti Frappuccino (4,55 euro, 591 ml) te bestellen in plaats van twee tall Frappuccino’s (3,55 euro, 354 ml). Giet de helft over in de mok van je vriend of vriendin, en geniet van je goedkopere bakkie leut.

Bestel een cappuccino in een ‘short’ beker

Vaak wordt cappuccino ongevraagd in een ‘tall’-beker verkocht (groot formaat), maar dat hoeft niet per se. Als je nadrukkelijk vraagt om een ‘short’ beker, ben je goedkoper uit vanwege het kleine formaat.

Koop geen waterflesje, maar vraag om een glaasje

Flesjes water kosten bij Starbucks al snel 2 euro. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het geen probleem is om aan de barista een glaasje kraanwater te vragen. Als je dat niet zou doen en om de dag naar de Starbucks gaat, kost dat je dat gauw 300 euro euro op jaarbasis.

Maak zelf je koffie

Starbucks verkoopt ook koffiebonen. Stop die thuis in je koffiemachine en voilá, voor een schijntje heb je je eigen Starbucks-koffie!

Bron: Refinery29, Deondernemer.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 x handige tips om geld te besparen bij Starbucks
Sluiten