Sam ten Hove
Sam ten Hove Eten & drinken 6 mrt 2016 / 18:00 uur

5 x Trends voor veggies

In Utrecht werd dit weekend voor het eerst de vegabeurs Veggieworld georganiseerd. Metro zocht er naar de trends voor een vleesloze lifestyle.

Dutch Weed Burger

Als er iets helemaal hot is, dan is het wel zeewier. De Dutch Weed Burger die wij tegenkwamen in Utrecht is volledig plantaardig: het broodje en de burger zijn van zeewier en ook in de saus zit zeewier verwerkt. De wierburger is een hit op festivals en bij bijvoorbeeld Rollende Keukens. Het is een van de gezondste burgers van de wereld. De diehard-vegetariërs weten het allang, maar voor de rest van de wereld ook nog even: zeewier kun je ook gewoon als tussendoortje eten: het zit boordevol plantaardige eiwitten, vitaminen en mineralen.

Powerpeul

2016 is het jaar van de boon! Sinds kort wordt in ons land de lupineboon, een bron van eiwit, geteeld en Powerpeul laat zien wat je daar allemaal mee kunt doen. Denk maar eens aan burgers, balletjes, soep of als snack. Lupine bevat hoogwaardige eiwitten, is rijk aan calcium, magnesium en ijzer, zit vol met voedingsvezels en bevat weinig vet. Ook nog eens goed voor je cholesterolgehalte en je darmen dus.

Professor Grunschnabel-ijs

Je zou denken dat ijs zonder melk en suiker niet lekker is, maar niets is minder waar. Doordat er alleen pure ingrediënten gebruikt worden voor het ijs van Professor Grunschnabel, is de smaak juist heel sterk. En het doet ons door de originele smaken een beetje denken aan die andere grote ijsfabrikant. We noemen bijvoorbeeld Siam Horapa Coco: ijs met Thaise basilicum, laoswortel, citroenblad, limoensap en kokos. Fresas del Habanero: verse aardbei met hete Madame Jeanette chilipepers en limoen. Maromokotro Snow White: heel veel Madagaskar bourbonvanille en een lekkere bite van geraspte kokos. Nog een pluspuntje: gewoon te koop bij Albert Heijn.

Turkse Pizza

Jawel, het kan echt: een vegetarische Turkse pizza. En dat niet alleen, want ook vegetarische köfte is in opkomst. Deze ‘vleeswaren’ worden gemaakt met alleen maar plantaardige ingrediënten. Het Turkse eethuis dat alleen vegetarisch eten verkoopt is steeds populairder: steeds meer steden krijgen zo’n vegetarisch eethuis.

Take Away

In Tilburg bestaat het al en het zal zeker niet bij die ene vestiging blijven. Een veganistische take away: Veganity. Je bestelt er burgers, soepen, salades en juices, die je af kunt halen of kunt laten bezorgen. Veganity wil dolgraag uitbreiden en denkt bijvoorbeeld aan verkoop van hun producten via supermarkten. Want ook niet-vegetariërs blijken best van een vleesloos hapje te houden, zo merken ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x Trends voor veggies
Sluiten