Moïra van Sas
Moïra van Sas Eten & drinken 4 feb 2016 / 13:15 uur

Wist je dat je dít ook met mayo kan doen?

De beste saus voor bij je frietjes, te gebruiken als boter op je hartige boterham en in je sushi. Mayonaise is fantastisch!

Een dikmaker, dat wel, maar wist je dat je veel meer met mayo kan doen dan het alleen opeten? Oh ja, zeker!

1. Haarmasker
Last van droge lokken? Mayonaise is je redding! Het klinkt goor en dat is het ook, maar mayo is gemaakt van ei en olie en die twee ingrediënten zijn ideaal om je haardos mee te verzorgen. Verdeel een handje mayo over ongewassen haar, laat het een half uurtje intrekken en was het goed uit met shampoo. Je haar zal heerlijk zacht aanvoelen.

2. Nagelriemen
De vettigheid in mayonaise is ook erg goed voor uitgedroogde nagelriemen. Hang je nagels vijf minuten in een kommetje met mayo. Was daarna je handen en smeer ze in met handcrème. En voilà, een babyzacht huidje!

3. Verbrand huidje
Flink verbrand? Ook dan kan mayonaise uitkomst bieden. Smeer wat (koude) mayo op de verbrande huid en je zult meteen de verkoeling voelen.

4. Planten
De blaadjes van planten verliezen na verloop van tijd hun glans. Smeer met een doekje met wat mayo de bladeren in en je zult zien dat je plant zijn glans weer terugkrijgt.

5. Stickers losmaken
Niets is zo irritant als een sticker die een vies laagje lijm achterlaat. Smeer wat mayo op de vlek, laat het tien minuutjes intrekken en je zult merken dat de lijm zachter is geworden.

6. Op je gezicht
Als je mayonaise in je haar al vies vindt, zet je dan maar schrap. Ook je gezicht kan profiteren van een klodder vette saus. Breng een handjevol aan op je gezicht en smeer het goed uit. Laat dit ongeveer twintig minuten intrekken, veeg het van je gezicht en spoel het af met lauwwarm water. Tadaa, babyhuidje gegarandeerd.

Reageer op artikel:
Wist je dat je dít ook met mayo kan doen?
Sluiten