Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 17 feb 2016 / 10:15 uur

Oei, zoveel suiker zit er dus in ‘speciale’ koffie

Ben je fan van die heerlijke flavoured latte of chai tea van je favorieten koffieketen? Dan wordt het wellicht tijd om de feiten onder ogen te zien. Want je drinkt al die tijd veel meer suiker dan er in een donut zit, schrijft The Sun.

In een gemiddelde koffie met een smaakje van een koffieketen zit ongeveer zestien (!) keer zoveel suiker dan in een doodgewone donut. Het ergste uit de test kwam een koffie met een smaakje van de bekende koffieretailer Starbucks. In deze koffie zaten 25 theelepels suiker.

Een Chai tea, waarvan veel mensen denken ‘ach, het is toch thee met melk’ bevat al snel zo’n twintig theelepels suiker. Dit zegt je misschien niet heel veel, maar in bijvoorbeeld een donut van McDonald’s zit anderhalf suikerklontje, zo schrijft The Sun. Oei!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oei, zoveel suiker zit er dus in ‘speciale’ koffie
Sluiten