IngelisedeVries
IngelisedeVries Eten & drinken 22 feb 2016 / 15:30 uur

Maak een gezonde chocoladesmoothie in 30 seconden

Een chocoladesmoothie klinkt misschien niet als een snel en gezond tussendoortje. Maar dat blijkt alles mee te vallen als je het een beetje goed doet. Met een paar gezonde ingrediënten maak je in een halve minuut een heerlijke smoothie.

Wat je nodig hebt?

Twee bananen, wat dadels, cacao, kokosmelk, een beetje agavenectar en amandelboter. Je gooit alles in de blender en je hebt een heerlijke én hypergezonde smoothie.

Hoe gezond is het dan eigenlijk?

Een chocoladesmoothie klinkt niet bepaald als een gezond tussendoortje, maar dat valt met deze ingrediënten alles mee. Bananen bevatten voor fruit niet heel veel vitamine C, maar zitten vol voedingsvezels, kalium en zetmeel. Kalium zorgt ervoor dat je bloeddruk lager wordt. Voedingsvezels zijn belangrijk voor je spijsvertering en zorgen dat je je vol voelt. Goed voor de lijn, dus! Waar je wel op moet letten, is dat bananen relatief veel calorieën bevatten.

Dadels

Voor dadels geldt bijna hetzelfde als voor bananen. Dadels bevatten daarnaast een hoge concentratie ijzer, dat zorgt ervoor dat de rode bloedcellen in je bloed zuurstof beter op kunnen nemen. Ook zijn dadels, net als wortels, goed voor de ogen. Er zit namelijk zeaxanthine in, dat gaat staar tegen.

Cacao

Je kunt het beste voor rauwe cacaopoeder gaan. Daar zitten stofjes in die bijvoorbeeld helpen bij het stimuleren van het centrale zenuwstelsel, het verzorgen van soepele spieren en rauwe cacao verwijdt je bloedvaten waardoor je meer energie krijgt. Daarnaast is het verhaal dat je gelukkig wordt niet helemaal een fabeltje. Rauwe cacao bevat chemische stoffen die ervoor zorgen dat serotonine verhoogd wordt. Daarom word je zo vrolijk van chocola!

Kokosmelk

De vitamine C die je niet uit de bananen haalt, kun je uit de kokosmelk halen. Let wel op dat je ongezoete kokosmelk haalt, dat scheelt je een hoop suiker in deze toch al veel te gezonde smoothie. Je zoet de smoothie immers met agavenectar, een soort honing. Kokosmelk zit vol vitaminen en mineralen die ervoor zorgen dat je barst van de energie na een glas van het spul.
Dus niet alleen een heerlijk tussendoortje, ook nog eens eentje waardoor je je top voelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak een gezonde chocoladesmoothie in 30 seconden
Sluiten