Mario Wisse
Mario Wisse Eten & drinken 1 feb 2016 / 18:00 uur

Dít is de winnaar van de Restaurant Awards 2016

De Librije in Zwolle is de grote winnaar bij de Restaurant Awards 2016. De driemichelinsterrentent van de familie Boer kreeg zowel de prijs in de categorie ‘beste restaurant van Nederland’ als die voor ‘beste biologische restaurant’.

De vijftig beste chefs

Om te bepalen wie de Restaurant Awards brengen ieder jaar bepalen de vijftig beste chefs van Nederland hun stem uit. De prijs voor ‘beste prijs/kwaliteit verhouding’ ging maandagmiddag naar Hofstede de Blaak in Tilburg. Aan de Zweth in Schipluiden is ‘de beste nieuwkomer’.

Overige geluksvogels

Andere prijzen werden uitgereikt aan HanTing in Den Haag (beste Aziatische restaurant), Niven in Rijswijk (beste groenterestaurant), Inter Scaldes in Kruiningen (beste visrestaurant), The Roast Room in Amsterdam (beste vleesrestaurant), Mario Uva in Wijdewormer (beste Italiaan) en Ciel Bleu in Amsterdam (meest romantische restaurant).

The Jane in Antwerpen, het nieuwe restaurant van de topkok Sergio Herman, werd gekozen tot beste buitenlandse restaurant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dít is de winnaar van de Restaurant Awards 2016
Sluiten