Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 7 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Vergeet hoestdrank, chocola helpt echt tegen hoesten

Vergeet koppen thee met honing en schijfjes citroen: volgens een onderzoek aan de universiteit van Hull kan je beter chocola eten als je last hebt van je keel.

Professor Alyn Morice, hoofd van de cardiovasculaire (hart en vaten) en respiratoire (ademhaling) studies op de University of Hull, deed onderzoek naar de medische waarde van het bruine goud. ,,Ik weet dat het ongeloofwaardig klinkt, maar als onafhankelijk clinicus die jaren onderzoek gedaan heeft naar het mechanisme van hoesten, kan ik garanderen dat het bewijs staat als een huis”, zegt hij tegen Daily Mail.

Uit het grootste onderzoek ooit in Europa op het gebied van hoestremedie blijkt dat nieuwe medicijnen die cacao bevatten beter werken dan een standaard hoestdrank. Patiënten die de op chocolade gebaseerde medicijnen namen, zagen binnen twee dagen vooruitgang.

Remmend effect

Dit komt volgens de onderzoeker doordat chocola plakkeriger en stroperiger is dan standaard hoestmedicijnen, dus het zou een soort laagje vormen dat je zenuwuiteinden in je keel beschermt. Op die manier word je minder getriggert te gaan hoesten. „Ik geloof dat het een medisch effect heeft, een soort remming op de zenuwen zelf”, aldus Morice. Om die reden zou het beter zijn dan een stroperige honing. Kauwen op een stukje chocola zou beter zijn dan een kop warme chocolademelk wegdrinken, maar het is pas echt effectief in combinatie met de andere ingrediënten in medicijnen die cacao bevatten, zegt de professor.

Dus neem om te beginnen een lekker stukje chocola en ren daarna naar de winkel voor een hoestdrank die het liefst een vleugje cacao bevat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vergeet hoestdrank, chocola helpt echt tegen hoesten
Sluiten