Moïra van Sas
Moïra van Sas Eten & drinken 30 jan 2016 / 14:00 uur

Bewezen: fruit helpt je met afvallen

An apple a day keeps the doctor away is niet voor niets een veel gehoorde uitspraak. Fruit is niet alleen heel lekker, uit nieuwe studies blijkt dat je gewichtsverlies kan linken aan het eten van fruit.

Uit een grootschalig onderzoek dat in Amerika gedaan werd komt naar voren dat mensen die groente en fruit eten met veel flavonoïden, meer afvallen dan mensen die dat niet doen. Flavonoïden zijn antioxidanten en vind je onder anderen in aardbeien, zaden, bessen, kruiden, thee en – last but not least – wijn.

Diëten

Mensen worden dikker naarmate ze ouder worden. Uit het onderzoek blijkt echter dat mensen die veel flavonoïdenrijk voedsel eten amper aankomen of zelfs afvallen. De onderzoekers hopen met het onderzoek diëten te kunnen verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewezen: fruit helpt je met afvallen
Sluiten