Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Eten & drinken 10 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

2016 snackfeest voor vegetariër

Op de Horecava die maandag in Amsterdam van start gaat is dit jaar volop aandacht voor vegetariërs. 2016 belooft een snackfeest te worden voor vegetariërs. Oer-Hollandse snacks, maar ook buitenlandse lekkernijen zijn straks in een vega-variant te bestellen. Bereid je smaakpapillen maar vast voor op enkele bijzondere smaaksensaties.

Saucijzenbroodje

Het vegetarische saucijzenbroodje is een samenwerking tussen Smilde Bakery en de Vegetarische Slager. Het broodje is gemaakt met traditionele bakkersingrediënten zoals roomboter en luchtig bladerdeeg, maar heeft geen traditionele vulling op vleesbasis. Wel een vulling op basis van peulvruchten. Het verschil blijkt niet te proeven. Een smaakpanel beoordeelde het saucijzenbroodje het hoogst met een 8,5 in een smaaktest tussen saucijzenbroodjes met echt vlees.

Bieterbal

De oer-Hollandse bitterbal vinden vegetariërs vaak ook nog wel lekker, maar eten doen ze het natuurlijk niet. Groentechef Jonathan Karpathios komt daarom met een vegetarische variant: de Bieterbal. Deze ’bitterbal’ heeft als hoofdingrediënt rode biet en kent geen kunstmatige toevoegingen. De Bieterbal is genomineerd voor de Horecava Innovatie Award 2016. De jury ziet het als een kwalitatieve toevoeging op het vegetarische aanbod. „Meer groente, ook in het snacksegment.”

Feierbal

De Van Genieten Eierbal bestaat al even, hoewel niet iedereen ervan gehoord zal hebben, maar blijkbaar is het voldoende succesvol voor een tweede variant: de Feierbal, het pittige broertje. De Eierbal bestaat uit een hardgekookt ei met daar omheen een laagje gekruide ragout en een krokant paneermeellaagje. De Feierbal heeft een frisse, licht pittige kerriesmaak en een geel krokant laagje.

Empanada

De Smilde Bakery verblijdt je smaakpapillen met een vegetarische empanada. „Zo krijgt iedereen de kans om lekker te genieten van de smaak van een echte empanada”, aldus de makers. Volgens hen is door de bereiding met roomboter, specerijen en hartig deeg, de vegetarische versie niet te onderscheiden van een empanada met ’echt’ vlees.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
2016 snackfeest voor vegetariër
Sluiten