Carolien Tsao
Carolien Tsao Eten & drinken 18 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Welvarende vrouwen meer kans op alcoholproblemen

Vrouwen die maandelijks een lekker centje weten te verdienen, grijpen drie keer zo vaak dagelijks naar de alcoholische versnaperingen dan degenen met lagere inkomens, zo blijkt uit onderzoek van Health and Social Care Information Centre.

Te veel

Uit de Britse gezondheidsstudie blijkt dat bijna een op de zes rijkere vrouwen minstens vijf keer per week alcohol drinkt. Meer dan de helft daarvan overschrijdt daarbij zelfs de ‘veilige’ hoeveelheid per dag, tijdens ten minste een van die keren per week. Of het hierbij nou gaat om een wijntje bij de lunch of een fles rood na werk. Om het contrast in beeld te brengen: slechts een op de twintig vrouwen in de groep met lagere inkomens drinkt wekelijks vijf keer of vaker.

De cijfers bewijzen dat meer dan een kwart van de volwassenen meer dan de veilige hoeveelheid alcohol drinkt. Voor vrouwen zijn dit 14 glazen per week en voor mannen zijn dit er 21.

Werksfeer

Experts leggen de schuld bij de cultuur op de werkvloer. Deze zou drinken en het ontkurken van een fles na werktijd aanmoedigen. Bovendien zou het sluiten van een nieuwe deal bij deze groep vaker gevierd worden met het heffen van glazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welvarende vrouwen meer kans op alcoholproblemen
Sluiten