Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 11 dec 2015 / 16:38 uur

Recept: zo maak je avocado-chocolademousse

Huh, wat? Avocado en chocolade? Het klinkt wellicht wat gek, maar het is een absolute healthy aanrader. De mousse krijgt door avocado een bijzonder rijke en fluweel zachte structuur en is bijna niet van normale chocolademousse te onderscheiden. Bijkomend voordeel: dit toetje is binnen vijf minuten gemaakt.

Men neme: 200 gram pure chocolade, twee middelgrote avocado’s, een scheutje melk, twee tot drie eetlepels honing (of agavesiroop of stroop) en een theelepel cacaopoeder.

Smelt de brokken chocolade au bain-marie in een glazen kom boven kokend water. Let op dat de onderkant van je kom het kokende water niet raakt. Doe alle overige ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is (kijk uit dat-ie niet aanbrandt), schenk je de chocolade voorzichtig bij de rest in de keukenmachine. Mixen maar! Goed voor drie of vier porties.

Bekijk de video hieronder voor de volledige uitleg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: zo maak je avocado-chocolademousse
Sluiten