Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 22 dec 2015 / 14:15 uur

‘Pindakaas light vol suikers verdwijnt uit winkels’

De ‘light pindakaas’ blijkt helemaal niet zo light te zijn en verdwijnt daarom uit de schappen van een groot aantal supermarkten. De pindakaas heeft weliswaar 30 procent minder vet, maar bevat een whopping 450 procent méér suikers.

Dat maakte voedselwaakhond foodwatch dinsdag bekend, die de ongezonde pindakaas had genomineerd voor het Gouden Windei, de prijs voor het meest misleidende product.

Het gaat om het huismerk pindakaas van supermarkten die zijn aangesloten bij Superunie. Het zou gaan om de supermarkten Plus, Deen, Coop, EMTÉ, Hoogvliet, Dirk en Dekamarkt.

Glucosestroop

In de light pindakaas is een deel van de nogal vette pinda’s vervangen door pure glucosestroop. Hierdoor gaat het vetpercentage vanzelfsprekend omlaag, maar bevat de pindakaas wel héél veel suiker. Sterker nog: het suikergehalte is meer dan een kwart van de hele pot (27 gram per 100 gram). Waarschijnlijk verschijnt er volgend jaar een nieuwe versie, maar dan met een gezondere samenstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Pindakaas light vol suikers verdwijnt uit winkels’
Sluiten