Andrea Peelen
Andrea Peelen Eten & drinken 21 dec 2015 / 18:40 uur

Kerstinspiratie: 6 x gerechten uit het buitenland

In Nederland denken we al gauw aan gourmetten en kalkoen als het om Kerstmis gaat. Hartstikke lekker natuurlijk, maar mocht je dit jaar eens wat anders op tafel willen zetten zijn deze gerechten op en top geschikt. Ze komen allemaal uit het buitenland en worden daar traditioneel tijdens de kerstdagen gegeten. Op naar de supermarkt maar!

Coquilles Saint-Jacques (Frankrijk)

Foto: Theculinarytravelguide.com

Schelpen worden in Frankrijk vaak als voorgerecht geserveerd tijdens de kerstdagen. Samen met wat kruiden en kaas is het dé manier om indruk te maken op je gasten. Klik hier voor het recept.

Hallacas (Venezuela)

Foto: Runrun.es

Niet is lekkerder dan een pakketje vol rozijnen, kappertjes, verschillende soorten vlees en paprika, samengebonden in maïsbladeren (wijnbladeren kunnen ook). Zo maak je het.

Zakuski (Rusland)

Foto: Theseagullproject.org

Dit Russische gerecht kan zowel een appetizer zijn als een compleet kerstdiner. Je zou het kunnen zien als tapas-achtige spreads die je op roggebrood (of ander vers brood) kan serveren. Vaak met vis, paddestoelen, olijven en chilipepers. Combineer voor een Russische twist het gerecht met kleine shotjes vodka. Klik hier voor het recept.

Vitel Toné (Italië, Argentinië)

Foto: Cadena3.com

Dit gerecht is eind 1800 ontstaan, toen veel Italianen naar Argentinië emigreerden. Plakjes kalfsvlees worden bedekt met een tonijnsaus en kappertjes, waardoor een combinatie van vlees en vis centraal staat in deze creatie. Ideaal als voorgerecht. Klik hier voor het recept.

Imbuljata tal-Qastan (Malta)

Foto: Vassallohistory.wordpress.com

Eindig het kerstdiner met een soep van kastanje met cacao. Het recept is hartstikke makkelijk; het enige wat je nodig hebt is kastanjes, water, cacao, suiker en een ruime pan. Lees hier hoe je Imbuljata kan maken.

Bibingka (Filippijnen)

Foto: Sloblogs.thetribunenews.com

Deze cake is gemaakt van rijstmeel, kokos en kaas en heeft een zachte bite. De andere ingrediënten kunnen variëren, maar meestal zijn dat eieren en melk. Het traditionele recept neemt flink wat tijd in beslag, maar gelukkig bestaat er ook een snelle variant, zoals deze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstinspiratie: 6 x gerechten uit het buitenland
Sluiten