Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 24 dec 2015 / 12:56 uur

Hoe overleef ik mijn detox?

Brak als een haring het nieuwe jaar in, dat zag Metro Lifestyles Floor niet zo zitten. Met een gloednieuw 2016 in aantocht besloot ze het dit jaar heel anders aan te pakken. Floor start vóór de feestdagen met een grote inwendige poetsbeurt: drie dagen louter sap en geen vast voedsel.

Voor ik aan dit experiment begon, heb ik expres geen reviews en verhalen van mijn detoxlotgenoten gelezen. Ik wilde blanco dit ontgiften ingaan. Mijn doel? De boel reinigen en erachter komen hoe het voelt en wat het met je lichaam doet. Een experiment dus. Uit voorzorg heb ik tijdens mijn driedaagse expres geen afspraken gemaakt naast mijn werk. Ik had geen idee of ik in een detoxzilla zou veranderen en wilde daar niemand mee belasten.

Detox driedaagse

Maar bij een detox komen ook regels kijken. Zo moest ik me elke dag aan een vast ritme houden: ik heb elke dag zes sapjes (plus één gembershotje) gedronken, in dezelfde volgorde en tussen elk sapje zat zo’n twee uur. De sapjes zijn geen smoothies, maar genadeloze varianten. Zo heb ik elke dag groentesappen gedronken waaronder biet, basilicum, gember, appel en amandelmelk. Het enige wat je tijdens deze kuur binnenkrijgt, is een portie extra vitamines en mineralen. Je mag groene thee en water drinken, maar beslist niet eten.

View this post on Instagram

Alles voor de journalistiek… Aan het sapinfuus voor de komende drie dagen. 👀🤘🏻🌱#nulachiknog #detoxen #voorkerst #juicebrothers

A post shared by Floor Hannah (@floorgijs) on

Dag 1 (ma 21 dec)

Vanochtend heb ik mijn kuur opgehaald. Ik begin met mijn flu shot. Dit is een harde noot om te kraken, de gember voelt als een fikkie in mijn keel. Ik heb gek genoeg geen seconde honger. Ik mis mijn ontbijt niet. Het liefst rol ik mezelf in een fleecedeken, want ik heb het de hele dag berekoud. Wanneer mijn collega’s gaan lunchen, blijf ik achter met mijn sapvriend ‘Easy Going’. Mijn blaas lijkt overuren te draaien. Ik ben al tien keer naar de kleine kamer geweest. Deze eerste dag ging me goed af, maar bij thuiskomst komt alles aan op mijn doorzettingsvermogen: vriendlief maakt een peperoni pizza (mijn lievelings!) soldaat. Waarom deed ik dit ook alweer? Ik kruip vroeg onder de wol. Ik ben gebroken.

Dag 2 (di 22 dec)

Als ik niet beter zou weten, dan zou ik denken dat ik vannacht aan de vleugel van een Boeing 747 heb gehangen. Ik voel me beroerd: spierpijn, rillerig en wazig. Dit is vast het gedeelte van de detox waar al het ‘gif’ naar buiten komt. Gek genoeg heb ik nog steeds geen honger. Alleen het lege gevoel zeurt. Sinds het begin van mijn sapkuur zijn mijn voetjes weer warm. Ondanks mijn ‘waas’ voel ik me bijzonder scherp en gefocust aan het einde van de middag. Verdeeld over de dag heb ik ‘Vanilla Sky’ gedronken. Dit is officieel mijn avondeten, maar het leek me slim dit toetje te verdelen over de dag. Want man, dit smaakt als de hemel. De hele dag door heb ik heel veel groene thee gedronken. ‘s Avonds voel ik me té leeg om te gaan slapen. Ik trek geniepig een plakje kalkoenfilet uit de koelkast. Ja, ik ben een valsspeler. Ook deze avond kruip ik vroeg onder de wol.

Dag 3 (wo 23 dec)

Driewerf hoera! Ik voel me kiplekker. Ik ben scherp, wakker, gefocust, heb geen honger, geen geknor en ook dat grieperige gevoel is grotendeels verdwenen. Het voelt alsof er een extra motor is gaan draaien in mijn bovenkamer. Ik voel me scherper dan voor mijn detox. De rest van de dag hou ik me braaf aan mijn sapschema. Ik wijs alle kerstkransen en gespikkelde kerstmannen af, zonder moeite! Ik ben verbaasd dat ik me zo helder en fris voel, ik heb dus al ruim 51 uur geen hap gegeten. Die avond maak ik mijn sapkuur netjes af. Het kost me bijna geen moeite meer. Echter zal die horrorsmaak van sommige sapjes nooit wennen.

De conclusie

Of ik ben afgevallen? Zeker! Maar echt sprake van vetverbanning in drie dagen is er niet. Als je wilt afvallen, is het geen aanrader, want het resultaat is niet blijvend. Als je een inwendige poetsbeurt wilt om je energieker, ’clean’ en fris te voelen, dan is het een aanrader. Want ik voel me oprecht gereinigd, energieker, mijn huid straalt meer en eerlijk is eerlijk, het buikje is platter. Ik ben wel van plan vanaf nu iets bewuster te gaan eten. En of ik aardig ben geweest voor mijn omgeving? I did my best, maar ik was alles behalve een detoxzilla.

https://www.instagram.com/p/_nIwOVhY-k/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe overleef ik mijn detox?
Sluiten